loading

Het Ras

Het ras Welsh Corgi Cardigan komt van oudsher uit Wales, Groot -Brittannië.

De naam “Corgi” wordt meestal geassocieerd met de Welsh Corgi Pembroke omdat dit jaren lang het ras van de Britse koninklijke familie was.

Echter zijn de Pembroke en Cardigan twee heel verschillende rassen qua uiterlijk en karakter. De Cardigan is een hond met humor en hangt regelmatig de clown uit.

Wij fokken enkel de Cardigan.

Het zijn stoere honden met een uitstekend uithoudingsvermogen, alert, actief en intelligent. Ook zijn ze zeer gehecht aan de baas en het gezin.

Cardigan's zijn van oorsprong veedrijvers vandaar ook hun goede uithoudingsvermogen en het actief bezig willen zijn. Ze kunnen prima even alleen zijn maar geen uren achtereen. Doorgaans zijn het rustige honden maar door hun oorsprong zijn het ook goede waakhonden en stellen hun eigenaar van iedere verandering op de hoogte door te gaan blaffen. Dit gedrag is niet volledig af te leren het is immers een hond en kan niet praten, wel is dit grotendeels in te dammen met geduld, consequentie en training. Cardigan's zijn grote kindervrienden, wel horen de kinderen de hond en zijn behoeftes te respecteren en de hond moet goed gesocialiseerd worden.


Gezondheid

Omdat de Cardigan's een lange rug hebben en korte poten kan dit ras problemen ontwikkelen aan de rug en gewrichten, vooral als ze overgewicht hebben.

Ook is het belangrijk dat zolang de hond nog niet volgroeid is de eigenaar erop toeziet dat de hond geen trappen en bank op/af loopt, nergens op/af klimt of springt, ruwe spelletjes (denk bijv. aan trekspelletjes) en TE lange wandelingen vermeden worden tot de hond in ieder geval 1 jaar oud is om voor de toekomst problemen te voorkomen.


Vacht

De vacht is een zogenaamde dubbele stokharige vacht, korte dekharen en een dikke onderwol. Deze is goed bestand tegen verschillende weersinvloeden.

Cardigan's verharen altijd een klein beetje maar hebben 2x per jaar een flinke rui van 3 tot 4 weken, in deze periode wisselt de vacht waardoor er tijdelijk veel losse haren door je huis en op je kleding achter blijven. Vaak komt het voor dat na castratie/sterilisatie de ondervacht (wol) explosiever wordt en de hond dagelijks meer haar zal gaan verliezen. Hier kun je de hond en jezelf bij helpen door in de ruiperiode (bij castraten vaker) naar een gediplomeerde trimsalon te gaan voor een ontwol behandeling d.m.v wassen/blazen of zelf thuis te wassen en buiten of in de schuur de hond droog te blazen met een waterblazer. Houdt hierbij wel rekening dat alles in de directe omgeving onder het haar zal komen te zitten.

...


Onze Honden

Klik op de hond voor meer informatie